fbpx

Tentro, er en frikirkelig konfirmasjonsundervisning, som kan velges i stedet for kirkelig eller borgerlig konfirmasjon. Dette er et nasjonalt undervisningsopplegg, og alle kirker som tilbyr dette, har vært igjennom et lederkurs.

Tentro ønsker å tak i tenåringers hverdag og virkelighet, og knytte dette opp mot kristen tro.  Undervisningsformen er derfor lagt opp for å involvere konfirmanten med opplevelser som engasjerer, virkemidler hentet fra hverdagen, film, musikk, bilder, illustrasjoner og fortellinger, leker og konkurranser.

Tentro har en tydelig kristen profil som er bygget på den kristne lære. Det vil være ulike temaer for samlingene hvor du som leder får et ferdig opplegg. Vårt ønske er også at ungdommene selv skal få prege samlingene. Det kan være ting de lurer på, eller noe de opplever i sin hverdag. Det skal være rom for tro, tvil og spørsmål. De store spørsmålene om Gud, og hvordan vi kan leve våre liv som kristne. Noen av temaene som tas opp i løpet av et år er: Hvem er Gud? Hvordan levde Jesus her på jorden? Bønn og bibel. Selvbilde og identitet.

Å velge frikirkelig konfirmasjonsundervisning innebærer ingen forpliktelser i forhold til menigheten som arrangerer konfirmasjonsundervisningen. Deltakeren trenger ikke å ha medlemskap i en frikirkelig menighet eller tilhøre en kristen sammenheng. Dette er åpent for alle. Vi bekrefter ikke barnedåp, men gir heller tenåringene et solid grunnlag for å ta egne valg. Derfor stilles det ingen krav om å være døpt eller la seg døpe.

Ønsker du å komme i kontakt med en tentro gruppe der du bor, vil vi gjerne høre fra deg.

Send en mail til post@pinseung.no eller ring oss på tlf 468 26 872

Ledersiden

TILGANG TIL TENTRO-MATERIELL

Følg denne veiledningen for å enkelt få tilgang:

1: Gå inn på https://pbukompetanse.no/student-login og logg inn. Om du ikke allerede har opprettet bruker på pbukompetanse, så må du trykke “Lag en konto” (siden vi har flyttet over på ny platform, så må alle opprette ny bruker på pbukompetanse, den gamle innloggingen vil ikke fungere her)

2: Kjøp tilgang til “Tentro”, fyll ut all nødvendig informasjon. Vi gjør oppmerksom på at dette kjøpet kun er en bekreftelse på at dere bruker Tentro, dere vil ikke måtte betale dobbelt opp, lisens faktura sendes ut i November hvert år. Om dere ikke arrangerer Tentro kommende år, så si ifra til oss på post@pinseung.no slik at du slipper å bli fakturert

3: Når all informasjon er fylt ut, så vil du automatisk få tilgang til alle Tentro ressurser. Klikker du på “moduler” så vil du få en fullstendig oversikt over alle Tentro leksjoner

Deling av linker
Av hensyn til copyright så gjør vi deg oppmerksom på at lisensen du kjøper gjelder kun for din Tentro gruppe. Du kan ikke dele filene med andre utenfor Tentro gruppen.

Ta kontakt med karin@pinseung.no eller på telefon 46826872 om det er utfordringer underveis.

tentro+ufest

Tentro + Ufest = ?

Alle tentroere kom på Ufestivalen:

LES MER PÅ UFESTIVALEN.NO