fbpx

Lede ved å tjene

Lede ved å tjene
2020 har vært et spesielt år på så mange måter. Som lokal leder i speiderarbeidet Royal Rangers har det vært et stort savn å ikke kunne møtes jevnlig til samlinger eller få dra på overnattingsturer slik vi ofte gjør vinter, vår, sommer og høst. Gleden av å sitte rundt bålet, stirre inn i flammene og samtale om stort og smått. Spikke en pølsepinne og holde pølsen over bålet til den har blitt varm, eller i alle fall fått litt farge på utsiden. Det å trekke seg unna bålet, legge seg på ryggen og se opp på stjerner og planeter på nattehimmelen. Det er så mange gode opplevelser som mange av oss nå har måttet sette på vent.
Hovedmålet for arbeidet med Royal Rangers er å gi barn et grunnlag for en tro som holder, gjennom grunnleggende kunnskap om hva Bibelen lærer og dermed skape et ønske om å tjene Gud. Som ledere er vi satt til å være gode eksempler for dem vi omgås. I Matteus 20:26-27 gir Jesus oss en oppskrift på hvordan vi kan være gode ledere: «Den som vil bli stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være slaven deres.»Oppfordringen fra Jesus er å være en leder gjennom å tjene dem man er satt til å lede. Hvordan kan jeg få det til i praksis? Kan det være noe så enkelt som å tilby seg å bære sekken for en som har pakket litt for mye med seg? Dele fra egen matpakke med den som har spist opp hele sin før halve turen er unnagjort? Eller ringe hjem til et barn som det er lenge siden jeg har hatt kontakt med?

Vi opplever denne uken nye restriksjoner, men samtidig er det viktig å opprettholde aktivitetene og møteplassene for barn og unge. La oss bruke denne annerledestiden til å lede gjennom å tjene og ta vare på hverandre.

Tom Georg Bu
Nasjonal leder Royal Rangers Norge