fbpx

Til topps

Til topps

Nylig gikk jeg til topps på et høyt og bratt fjell. Stolt tok jeg bilde og delte til mine «beundrere» på Instagram. Jeg synes selv at dette var en bragd, noe jeg raskt skulle få et nytt perspektiv på.
 
På toppen henger det en postkasse med en bok, omstendelig pakket inn i en plastpose. Den eksklusive lille boken inneholder navn på andre som også har mestret denne bragden. I det jeg åpner boken opplever jeg en noe ydmykende, men behagelig og trygg følelse. Med krokete skrift på velklingende nynorsk har den avdøde hedersmannen, stortingsmannen, psykiateren og medmennesket Hans Olav Tungesvik skrevet noen nydelig ord. Ord om ærefrykt og «age» for fjellet. Jeg kjente Hans Olav gjennom bøker han hadde skrevet, men også gjennom gode samtaler jeg hadde med han da min kone og jeg oppsøkte han for råd og veiledning. Mange tror at vi som står på toppen eller vi som holder micen alltid fikser livet, det er ikke sant.
 
Å tro er for meg på alle måter det samme som å si at jeg ikke fikser livet på egenhånd. I møte med mange vanskelige spørsmål om de mest sårbare elementene i oss har jeg valgt å tro på en allmektig Gud, som er større enn mine følelser, behov og ønsker. Denne høsten er helt spesiell, og mange unge vil trenge mye omsorg. Jesus møtte mennesker med å formidle en bedre historie om livet. En historie om nåde og om en Gud som elsker – ubetinget. Min bønn er at dere som holder i micen eller står i lederskap blir fylt med takknemlighet og glede over tjenesten dere står i og formidler denne historien med stor frimodighet og med ærefrykt for vår allmektige Gud.
 
Hans Olav var til topps i en alder av 80 år! Vil du lese hva han har skrevet i boken på fjellet går jeg gjerne til topps sammen med deg.

 


Alexis Lundh

Styreleder, PBU