fbpx

Festivalen er ikke kun en festival – vi er en bevegelse!

Festivalen er ikke kun en festival – vi er en bevegelse!

Så ble det sånn at selve festen Ufestivalen ikke gjennomføres som vanlig denne sommeren. Men vi tror at Gud skal gjøre noe nytt i og gjennom Norges ungdom gjennom bevegelsen Ufestivalen.
Vi som arbeidsgruppe har hatt én drøm, nemlig å se ungdommer få et personlig møte med Jesus. Et møte som videre preger familien, vennskapene deres, skolen, kirken og stedet der de bor. Vi tror at dominoeffekten av unge mennesker som møter Jesus har større potensial enn det vi kan se for oss.

I år ble ting litt annerledes, men det er ofte når ting blir annerledes at vi blir enda mer avhengig av Guds ledelse. Gud skaper ofte noe nytt og spennende ut av vanskelige situasjoner. Vår bønn er at vekkelse ikke bare blir et ord, men noe som skjer rundt omkring i hele Norge; at det blir en bevegelse av unge mennesker som blir vekket opp i sitt indre.

Det er en setning i en sang av Keith Green som lyder: “The world is sleeping in the dark, that the church just can’t fight, ’cause it’s asleep in the light!”. Han var en profetisk stemme som sa noe som har rørt meg fra første stund jeg hørte det. Hva om vi er så komfortable at vi ikke lever ut det livet Gud har gitt oss? Min bønn for mitt liv, og for Ufestivalen og for kirkene i Norge, er at Gud skal bygge opp noe som skal bli stående, og at det som ikke er solid eller stødig skal fjernes. Vekkelse gjennom historien har alltid skjedd når Jesus vekker opp én og én, og disse samlet følger Jesus i den retningen han går.

Ufestivalen er ikke bare en festival, men en bevegelse av unge mennesker som følger Jesus der han går. De vet at de er elsket av Jesus og forandrer sin verden gjennom å leve sitt liv med ham. De viser hva gode vennskap er og viser at livet med Jesus er morro!
Inntil vil møtes igjen 1. – 4. juli 2021, la oss be om at tusenvis av ungdommer skal vekkes opp til en ekte relasjon med Jesus.

 


Sandra Elén Bjørnø

Festivalsjef Ufestivalen