fbpx

Eksempelets kraft

Eksempelets kraft

Hver søndag hos oss samles dagens team av barneledere til en kort pep-talk og bønn før vi setter i gang med praktiske forberedelser. Ofte er det noen barn som er med, fordi foreldrene er ledere. Et av disse barna ville gjerne være med moren tidlig i kirken, for da fikk hun en müslibar – og sier: «Det er så fint når de voksne ber sammen».

Vi leder ved eksemplet vi setter. Vi vet aldri hva små barneøyne legger merke til, hva som fanges opp og hva som setter dype spor. På Led i begynnelsen av februar ble det snakket om autentisk lederskap. Thomas Neteland fortalte oss at:

«Sann autensitet er å være den du gir uttrykk for å være, når ingen andre ser deg.»

Som ledere for barn og unge jobber vi både i det skjulte og i det synlige. Planlegging og forberedelser, samtaler og oppfølging, bønner og tanker. Det kan være lett å gi det som er mer synlig høyere verdi. Men det som ikke er så synlig er viktig – ofte legger det grunnlaget for det som blir praksisen.

Dine prioriteringer påvirker teamets prioriteringer.
Måten lederne møter barna på vil forme hvordan barna møter hverandre.
Ditt liv med Gud skinner igjennom når du leder andre mennesker.

“Den som er tro i smått er også tro i stort, og den som er uredelig i smått er også uredelig i stort.” Luk 16,10

Se stort på kraften i ditt eksempel – både når mange ser deg, og når få ser deg!

 


Mari Kristine Ramslien Algrøy

Styreleder PBU og barnepastor Salt