fbpx

Din historie

Din historie
David og Goliat er en av de mest kjente historiene gjennom alle tider. Har du noen gang fundert på hvordan det var for David som ikke kjente til slutten på historien han var en del av? Han visste ikke at historien om hvordan han nedkjempet Goliat ville bli gjenfortalt i flere tusen år. Faktumet er at når vi ikke kjenner til slutten kan det noen ganger være vanskelig å se betydningen av det man gjør, eller å forstå hvordan man skal komme seg ut av vanskelighetene man befinner seg i.

 

For David må det ha føltes litt slik. Han visste at han var salvet til konge, men han måtte fortsette å gjete sauene til faren og tjene hos Saul. Og nå ba faren han gå med mat til brødrene som var i krig. Tenk at en så ubetydelig oppgave som å gå med mat til brødrene ville sette David i en posisjon til å slå Goliat. Så lett det må ha vært for David å tenke: «Hvorfor må alltid jeg gjøre denne drittjobben? Hvorfor kan de ikke skaffe seg mat selv? Jeg kan få noen andre til å gjøre dette, for jeg er tross alt salvet til å bli konge!»

 

Det er noe veldig beundringsverdig ved måten David fortsatte å utføre de vanlige oppgavene i livet på, selv om han var salvet til å bli konge. Og sånn er det med oss også, noen ganger kan det være vanskelig å se at det vi gjør har noen betydning. Men jeg ønsker å oppmuntre deg til å stå på videre i barne- og ungdomsarbeidet. Den jobben du gjør er så ufattelig viktig for barn og ungdom i landet vårt. Om du kan se det eller ei; det at du velger å fortsette får den største betydningen for barn og unge rundt deg.
Per Kristian Løve
Teamleder kurs og kompetanse, PBU