fbpx

Jesus først!

Jesus først!

Ufestivalen nærmer seg med stormskritt, og vi har store forventninger til årets festival.
Temaet er først, og i en verden hvor alt prøver å ta vår oppmerksomhet vekk fra han som er sentrum – han som alltid var ment til å være først, finnes det ingenting mer radikalt enn å sette Jesus på førsteplass.
Fra tidenes morgen og gjennom hele Bibelen ser vi at det har vært en stadig kamp om menneskenes oppmerksomhet og noen distraksjoner er gjennomgående:
– Det fysiske (de basale behovene)
– Relasjoner
– Det åndelige – spørsmålet er; hvem eller hva tilber du?
Alt som tar mer oppmerksomhet og blir mer viktig enn Jesus kan potensielt bli en avgud. Til og med det mest uskyldige som familie og venner kan noen ganger ta over plassen Jesus var og er ment til å ha. Faren er når Jesus går fra å være den viktigste til å være en av de viktigste. Det var aldri ment til å være sånn, for Jesus er sentrum i alt. Han er ment til å være først.

Vi ønsker på Ufestivalen i år å snakke om Jesus som Herre og Frelser i livet, og det å leve et kompromissløst liv, hvor Jesus alltid er først. Vi ønsker gjennom helgen å snakke om de tingene i vårt liv som vi tenker er sekundære, men som egentlig har tatt førsteplassen i livene våre: Venner, bekymringer, frykt, tjeneste i kirka, hobby, selvbilde og så videre. Vi ønsker å fremme en kompromissløs etterfølgelse av Jesus Kristus.

Jesus først!

Sandra Elén Bjørnø
Prosjektleder Ufestivalen