fbpx

Kort vei fra stillstand til momentum

Kort vei fra stillstand til momentum

Hei alle dere helter som gjør barne- og ungdomsarbeid! 

La meg oppmuntre deg med dette jeg har erfart i det siste: Det er kort vei fra stillstand til momentum!

 

Jeg tror alle vi som jobber med kirke – frivillig eller som ansatte – kan kjenne at vi mangler folk innimellom. Dette er ikke noe som kun gjelder noen type kirker eller små kirker. Alle kirker opplever dette. Til og med Jesus sa at høsten er stor, men arbeiderne få. Men er det én ting jeg har merket meg, så er det at om så bare ett eneste nytt menneske kommer til og vil bidra, så har den ene vanvittig stor verdi!

 

Når vi mangler folk på team, enten i barnekirka, ungdomsarbeidet, tentro eller lignende er det lett å bli oppgitt. Det kan kjennes overveldende å ikke ha nok arbeidere til viktig arbeid. Og når det først er trått, kan det få flere ting til å stoppe opp eller føre til at de som er igjen av arbeidere blir slitne. 

 

Sannheten er at det innimellom bare er én person som skal til! Én person, før man kjenner at man er på riktig vei igjen. Én person, før man merker at ballen hvertfall ruller, og vi er på vei mot et momentum. Den éne personen kan bety så mye nettopp fordi én person har så ufattelig stor verdi! 

 

Min erfaring er at når den éne nye personen kommer på plass, så kan det føles som om «alt» snur. Om du er en av dem som kjenner på stillstand – tenk kreativt! Ikke undervurder den personlige invitasjonen til å bidra! Om man føler man spør 100 pers og kun en liten prosentandel svarer positivt, er det i det minste to-tre pers! Ikke gi opp! Det er kort vei fra stillstand til momentum. Jeg har tro for at momentum er rundt hjørnet!

 

Alexander Botn
Nasjonal tentro-koordinator
og pastor Hillsong Drammen