fbpx

Gud gir vekst

Gud gir vekst

Det er sommer!

Lyse kvelder, busker som blomstrer og forventning i lufta. Det fascinerer meg at naturen som nå er grønn og tydelig levende, bare for noen måneder siden var brun og grå. Noen ganger skulle jeg ønske at vi kunne se vekst i mennesker like eksplosivt og tydelig. Det hadde vært så deilig!

Å lede barne- og ungdomsarbeid betyr at man sår på et sted hvor det ofte vokser sakte. Vi må så med tålmodighet, og investere hjertet vårt, tiden vår og bønnene våre i relasjoner over tid. For å avslutte semesteret har jeg hatt samtaler med flere av lederne i barnekirken og gledet meg over å lytte til svar på spørsmålet «Hva er det beste med tjenesten du står i?». Det er nydelig å få dele historier hvor vi ser at selv om det ikke alltid vokser fort, så spirer det. Vi får se vennskap bygges, bønner som blir bedt for første gang, tro som vokser og barn som tar med seg vennene sine til kirken.

Jeg tror at det du er med å så er kjempeviktig! Vi kan få si som Paulus: Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst. 1.Kor 3,6. Det både ansvarliggjør oss, og forteller oss at vi kan hvile i tillit til at Gud gjør sin del. Jeg utfordrer deg til å stoppe opp, snakke med de rundt deg og legge merke til hva Gud har gjort i livene til dem du leder og takk ham for det.
Arbeidet dere gjør for barn og ungdom i din kirke er ENORMT verdifullt! Vi ser bare en brøkdel av hva det kan bety for et menneske nå, men vi tjener en Gud som har lovet å gi vekst.

Mari Kristine Ramslien Algrøy
Nestleder PBU og barneleder i Salt