fbpx

Det du gjør for barna er viktigere enn alt annet

Det du gjør for barna er viktigere enn alt annet

God vår og takk for sist! Det var vel gjerne på Led vi møttes sist. Jeg har bestemt meg for å gjenta meg selv, i fare for at vi så lett kan glemme hvor viktig det er, det som vi holder på med. At det så lett kan bli oppgaver og gjøremål, bare fordi noen ”må gjøre det”. Så her kommer repetisjonen godt timet med disse eksamenstidene:

”Det du gjør for barn er viktigere enn alt annet du gjør,” sier Reggie Joiner, en av lederne i Orange som vi har blitt mye inspirert av de siste årene. Han begrunner påstanden med: ”Det du gjør for et barn nå, er viktigere enn hva du gjør for dem senere som en voksen.”

Jesus selv runder av en diskusjon disiplene har hatt om hvem som er den største ved å hente et lite barn, stille det midt iblant dem og så legge armen sin rundt barnet og si: ”Den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg. Og den som tar imot meg, tar ikke imot meg, men han som har sendt meg.” (Markus 9:36-37)

Jeg ser for meg Jesus med armen rundt dette barnet og en kanskje noe sjokkert disippelgjeng. Et barn? Er det så stort? Kan det være så viktig?

Å ta imot barna er å ta imot Jesus.

Kjære barneleder. Kjære ungdomsleder. Kjære alle som ser og tar barn og ungdom på alvor. Jeg håper du ser veldig stort på det du holder på med. Det gjør Jesus!

Dere gjør verdens viktigste jobb!

Med ønske om en god vår.

Solveig Hegdal
Styreleder PBU og
pastor, Sentrumkirken Sandnes