fbpx

Søk først

Søk først

Se for deg at du er midt i ødemarka, og plutselig hører du en stemme som ber deg om å kaste staven din i bakken. Og når du gjør det blir staven til en slange! Stemmen sier så videre at du skal ta slangen opp etter halen. Spørsmålet som surrer oppi hodet ditt er: ”Tør jeg virkelig å ta slangen etter halen og risikere å bli bitt?”
 
Moses opplevde akkurat dette, og han valgte å stole på Gud og ta slangen opp etter halen. Vi møter forskjellige omstendigheter i livet, noen lette og noen helt umulige. Men hva gjør vi midt i våre omstendigheter? Hva gjør vi når ting begynner å bli tøft?
 
Josva 1:9
Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For 
Herren din Gud er med deg overalt hvor du går
 
For tre år siden ble sønnen min født med en feil som gjorde at legene ikke visste om han ville overleve, og vi tilbragte de første tre ukene av hans liv på sykehuset. Men på et tidspunkt bestemte vi oss for å gi Gud kontrollen, og det var som om en blytung ryggsekk ble løftet av skuldrene våre. Det betydde ikke at alle bekymringene forsvant momentant, men vi tok et bevisst valg om at uavhengig av omstendighetene, ville vi først og fremst søke Guds rike. Så har Gud lovet å ta seg av alt det andre. Det har gått bra med sønnen vår, og selv om han fortsatt blir veldig lett og ofte syk, vet vi at Gud er med oss gjennom alt.
 
Gi kontrollen til Gud, søk Han først, og vit at uansett hva du går gjennom så er Gud med deg!

Per Kristian Løve
Avdelingsleder PBU og
eldste i Filadelfiakirken Lyngdal