fbpx

Gud er en kake

Opp gjennom årene har egentlig jeg forholdt meg til Gud på samme måte som man forsyner seg av en kake. Jeg har bedt, men vært litt høflig, for jeg ville jo ikke ta mer enn jeg skulle.

I Lukas 18 forteller Jesus en lignelse som er veldig rar. Ettersom enken maste så mye for å få sin rett, så orket dommeren ikke mer og gav henne det hun ba om. Dette strider mot måten jeg er oppdratt. Om jeg maste, så fikk jeg mindre.

Men hva om vi er for høflige i vår relasjon og i våre bønner til Gud? Hva om Gud ønsker at vi skal be mer frimodig?

Det står at om vi ber etter hans vilje, skal vi få det vi ber om. Så kanskje ikke spørsmålet er om vi skal få se flere ungdommer og barn bli kjent med Jesus, men når.

Gud er ingen kake. Det er ikke sånn at vi ikke kan be om noe radikalt fordi da blir det mindre igjen til de andre. Mamma sa alltid når det var kake på bordet: ”La det være noe igjen til de andre også”. Men jeg tror ikke på dette prinsippet når det kommer til Gud. Jeg tror det er mer enn nok, og at vi skal ta til oss og be om så mye som mulig fra Gud.

Derfor har jeg bestemt meg for å be frimodig og konkret. Jeg vil se mer av Guds rike på jord.

 

Sandra Elén Bjørnø
Leder Ufestivalen og
ungdomspastor Tabernaklet Bergen