fbpx

Hva skjer hos dere om dagen?

Hva skjer hos dere om dagen?

Jeg har fått det spørsmålet mange ganger, sikkert du også. Særlig når man møtes på konferanser og festivaler, og folk vil høre på hvordan det går i din kirke. Ofte synes jeg spørsmålet er vanskelig å svare på. For hva skjer egentlig? Har jeg en kul historie å komme med og er det egentlig så mye nytt som har skjedd siden sist? Mange ganger har jeg mest lyst å svare, og gjør det kanskje også:  ”Ikke noe spesielt…”

Tidligere i år feiret ungdomsarbeidet jeg har fått være en del av 10 år. Slike anledninger gjør at man begynner å tenke tilbake. Tilbake på første gang hun kom inn i døra, og til første gang jeg snakket med han. Jeg begynte å tenke på historiene til de som i dag er lovsangsledere, smågruppeledere, teamledere, og på historiene til de som nå er kjernen, de som skaper god stemning, de som hjelper meg og andre å se på Jesus. Og historiene til titalls av tenåringer som ikke er tenåringer lengre. Jeg tok meg selv i å tenke: ”Dette er spesielt!”

Over tid får vi være med på noe stort. Historiene om enkeltmennesker som får livene sine forandret og som igjen er med og forandrer dette landet. Noen ganger er det bra å stoppe opp, og se tilbake på historier som inspirerer en til å fortsette og viser at det som skjer ofte er mer enn det vi får med oss.

La oss ikke bli trette når vi gjør det gode. Når tiden er inne, skal vi høste, bare vi ikke gir opp. 
Galaterne 6:9

 

Solveig Hegdal
Styreleder PBU og
medpastor i Sentrumkirken Sandnes

a896a729-e7fa-4419-9e6e-e5a09e33860a