fbpx

Når det stormer

Når det stormer
Den har gjort det igjen! Høsten. Plutselig er den her. Jeg skjønner det liksom ikke helt før den har tatt meg med storm. Og nei, jeg snakker ikke om vinden som uler en mørk høstkveld, jeg snakker om kalenderen. Arrangement skal planlegges, gjennomføres, kickes off og evalueres, venner skal treffes, ting skal fikses og … Det er noe nesten hver dag i kalenderen.
 
En dag i uka er jeg så velsignet at jeg får jobbe med tentro nasjonalt. De andre dagene tilbringer jeg som lærer for en finfin gjeng ungdomsskoleelever. På skolen har ledelsen en policy om at dersom døra deres er åpen, kan vi ansatte ta turen innom. Og døra er stort sett alltid åpen. De er til stede og interessert i det som skjer, og i jobben jeg gjør. Det betyr mye for meg!
 
En dag jeg satt i bilen på vei fra noe til noe annet. Jeg måtte be en stille bønn til Gud om styrke midt i et tett program med hverdag, jobb og kirke. Plutselig så jeg for meg den åpne døra til rektor, og Gud minnet meg på at hans dør alltid står åpen for meg!
 
For Gud er vi mer enn arbeidere. Han kaller oss ikke tjenere, han kaller oss venner. Han ønsker en nær relasjon med oss. For å holde ut i tjenesten er vi nødt til å investere tid med ham. Disiplene måtte noen ganger ut på jakt etter Jesus, fordi han var gått for å være alene med sin Far. Slik lærte de selv verdien av dette i eget liv og tjeneste.
 
Som ledere er vi forbilder. Lær den unge den veien han skal gå, så viker han ikke fra den, selv når han blir gammel, står det i ordspråkene. Min oppfordring til oss alle denne høsten er å våge å la de vi leder se at vi er avhengig av tid med vår Far for å gjøre det vi gjør. La dem se at veien vi går ofte svinger innom en åpen dør, til en Far som elsker oss og vil være sammen med oss.
 
Gud er sterk, når jeg er svak, hjelper meg å ta nye tak! Så enkelt, og så nydelig!
Ha en velsignet høst!
Marianne Håvik, Tentro Koordinator
Marianne