fbpx

Bli i Jesus

Bli i Jesus

Solveig Hegdal

Solveig Hegdal
Styreleder PBU og ungdomspastor Sentrumkirken Sandnes


Skjønne, milde mai har inntatt landet, russen farger gatene, grillukta fyller igjen nabolagene og skoleåret nærmer seg slutten. Og, det er dags for pinse. 
 
Jeg vet ikke hvilket modus du befinner deg i om dagen. Selv er jeg akkurat kommet tilbake på jobb etter ni måneder i mammapermisjon. Erfaringen sier likevel at maistemningen noen ganger kombineres med tretthet og et ønske om at sommerferien skal starte snarest mulig. Kanskje er det også gjerne et ønske der om noen resultater man ønsker å se i barne- eller ungdomsarbeidet før året er omme som stresser en litt.
 
Pinsen kommer som en fantastisk påminner om hvor kraften vår kommer fra. Samt om hvordan resultatene kommer. Jesus oppmuntrer disiplene til å bli i Jerusalem og vente på kraften. Et hint om å ikke stresse med ting i egen kraft, men la Gud være den som sørger for kraften, kjærligheten og visdommen til oppdraget. Tidligere har Jesus forklart de samme folkene at frukten, altså resultatene, kommer av at de blir i han. Sjekk Johannes 15:4-5
 
Det viktigste vi kan gjøre er å bli i Jesus. Det er derfra livet kommer. Resultatene også. Ikke i vår kraft, men i hans. Hans kraft er overveldende. Tenk, han blir ikke trett og sliten – aldri. Jesaja 40:26-31forteller hva han vil gi oss.
 
Derfor vil jeg minne deg om dette: La Guds nådegave i deg flamme opp på nytt, den du fikk da jeg la hendene på deg! For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom. (2. Tim. 1:6-7)
 
Hipp HURRA for pinse!